Spreekuren

Spreekuren in de bibliotheek

De bibliotheek is bij uitstek de plek voor informatie en advies. Wij organiseren spreekuren over uiteenlopende onderwerpen. Bij de onderstaande spreekuren kun je op afspraak terecht in de bibliotheek met vragen.

Digitaal Spreekuur

Heb je hulp nodig bij het gebruik van je mobiele telefoon, computer of laptop? Meld je dan bij het Digitaal Spreekuur. Onze vrijwilligers helpen je graag, een afspraak maken is niet nodig.


Het Digitaal spreekuur is wekelijks op dinsdag. In Bibliotheek Voorschoten van 10.00 tot 12.00 uur en in Bibliotheek Wassenaar van 14.00 tot 16.00 uur.

 

Formulierenbrigade

De Formulierenbrigade helpt je als je een formulier moet invullen. Natuurlijk doen we dat gratis.

De vrijwilligers van Voorschoten voor Elkaar leggen je uit wat je precies moet invullen. Daarna zet jij je handtekening en doe je het formulier zelf op de post.

Maak een afspraak in Bibliotheek Voorschoten op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur, waar de vrijwilligers van Voorschoten Voor Elkaar je verder helpen. Je kunt per e-mail een afspraak maken, of bel 071 561 5678.

Spreekuur Leergeld en SchuldHulpMaatje

Elke vrijdag, m.u.v. de schoolvakanties, kun je in Bibliotheek Voorschoten terecht voor financiƫle informatie bij het Spreekuur Schuldhulpmaatje en Leergeld.

Maak telefonisch 06 27 05 80 60 of via e-mail een afspraak tussen 13.30 uur en 14.30 uur.

Taalspreekuur

Wil je beter Nederlands leren spreken? Of Wil je iemand helpen bij het leren van het Nederlands. Kom dan naar het Taalspreekuur op donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Wassenaar of op vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Voorschoten. 

Juridisch Spreekuur

Vaak is de drempel om een advocaat te benaderen hoog. Men weet niet de juiste weg, of vreest hoge kosten. Tijdens het maandelijks spreekuur in de bibliotheek kan een rechtzoekende een juridisch probleem gratis voorleggen.

 Elke eerste dinsdag van de maand van 18.00 tot 20.00 uur in Bibliotheek Voorschoten en elke eerste woensdag van de maand van 18.00 tot 19.30 uur in Bibliotheek Wassenaar.

Spreekuur Groene Kamer

Inspiratie om duurzaam te doen.
Wil je graag je steentje bijdragen aan duurzaamheid, en op zoek naar inspiratie of informatie over wat jij kan doen?

Elke laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur kun je hier de vrijwilligers van De Groene Meent ontmoeten en je vragen stellen over duurzaamheid.

Spreekuren bij onze partners

De bibliotheek werkt samen met verschillende partners die een spreekuur verzorgen. Hierdoor kun je met allerlei vragen bij ons terecht. De onderstaande spreekuren worden dan ook elders gehouden

  • Donorregistratie

    Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Wat betekent dit voor jou? Wil je meer informatie of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je keuze?

    Lees meer >

  • Informatiepunt

    Bij het Informatiepunt Digitale Overheid geven we je informatie over bijvoorbeeld DigiD, belastingen, toeslagen en nog veel meer.

    Lees meer >