Leren

 • Taalhuis

  Wil je beter Nederlands leren spreken? Beter leren lezen en schrijven? Of wil je juist iemand daarmee helpen? In het Taalhuis helpen wij je daar graag mee verder.

  Lees meer >

 • Werken met de computer

  Wij je meer doen met de computer of beter omgaan met geld? 

  Lees meer >

Digitale nalatenschap

Een account voor je zorgverzekering, je wachtwoorden in een digitale kluis, je telefoon beveiligd met een vingerafdruk, je laptop vergrendeld met een pincode, je foto’s in een cloud opgeslagen. Jij weet alle manieren om bij jouw gegevens, foto’s en documenten te komen. Maar wat als je er plotseling niet meer bent? Kunnen jouw nabestaanden dan bij de belangrijke informatie? En wat wil jij met je digitale voetstappen die je hebt nagelaten?

Volg de workshop en weet wat je digitaal achterlaat.

Veilig internetten

Cookies, phishing, ransomware: deze termen vliegen je om de oren. In de krant en op de televisie lees en hoor je verhalen over mensen die veel geld zijn kwijtgeraakt door op een verkeerde link te drukken of hebben gereageerd op een appje dat niet van hun zoon of dochter bleek te zijn. Maar wat is dit eigenlijk allemaal en nog belangrijker hoe blijf je veilig in deze steeds digitalere wereld?

Kom naar de workshop en we vertellen je er alles over!

Windows 10 - de basis

Leer de beginselen van Windows 10. Je leert hoe windows 10 is opgebouwd, hoe je veilig internet, hoe je Windows 10 goed instelt en een handige mapstructuur opzet. Aan de hand van opdrachten en vragen ga je meteen met je eigen laptop aan de slag. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor vragen en het leren van elkaar.

Online cursussen

Speciaal voor bibliotheekleden hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Alle leden van de Bibliotheek kunnen deze online cursussen gratis volgen, dus ook jeugdleden. De aanbieders van de cursussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Naar het aanbod

Studeren

De bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn speciale studieplekken en je kunt computers gebruiken om te werken.

Lees meer

 • Bijtanken in ons Leescafé

  In ons Leescafé in Bibliotheek Voorschoten, of op het Leesterras in Bibliotheek Wassenaar kun je rustig de krant, een boek of één van onze tijdschriften lezen onder het genot van een kop koffie, thee of warme chocomel. Voel je welkom!

 • In beide vestigingen

  Werk je graag op je eigen laptop of tablet? Onze beide vestigingen hebben werkplekken waar je gebruik kunt maken van draadloos internet. 

 • Printen

  Stuur vanaf jouw laptop, iPad, tablet op smartphone printopdrachten naar onze printer. Ook vanuit huis! Jouw printopdracht blijft vervolgens 24 uur beschikbaar.

  Naar printen op afstand