Leren

 • Taalhuis

  Wil je beter Nederlands leren spreken? Beter leren lezen en schrijven? Of wil je juist iemand daarmee helpen? In het Taalhuis helpen wij je daar graag mee verder.

  Lees meer >

 • Werken met de computer

  Wij je meer doen met de computer of beter omgaan met geld? 

  Lees meer >

Digivitaler

Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt.
Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? In de workshop maak je kennis met digitale zorg. 

Dinsdag 29 november om 14.00 uur in Bibliotheek Voorschoten

Kerstkaarten maken met je tablet of smartphone

Iedereen een kaartje sturen met de feestdagen? Met je smartphone, iPhone of tablet kun je gemakkelijk je persoonlijke kaarten maken, leer bij de bibliotheek hoe!In de workshop leer je hoe je eigen foto’s, afbeeldingen en teksten kunt gebruiken om kaarten te maken. Deze kun je natuurlijk per e-mail versturen maar ook afgedrukt per post!

Voor de cursus is het belangrijk de eigen smartphone, iPad of tablet mee te nemen waarop de afbeeldingen staan die je wilt gebruiken. Houd rekening met het meenemen van de inloggegevens wanneer je deze nodig hebt voor het gebruiken van nieuwe apps.

Dinsdag 6 december om 14.00 uur in Bibliotheek Voorschoten

Veilig internetten

Cookies, phishing, ransomware: deze termen vliegen je om de oren. In de krant en op de televisie lees en hoor je verhalen over mensen die veel geld zijn kwijtgeraakt door op een verkeerde link te drukken of hebben gereageerd op een appje dat niet van hun zoon of dochter bleek te zijn. Maar wat is dit eigenlijk allemaal en nog belangrijker hoe blijf je veilig in deze steeds digitalere wereld?

Kom naar de workshop en we vertellen je er alles over!

Dinsdag 10 januari om 14.00 uur in Bibliotheek Wassenaar

Online cursussen

Speciaal voor bibliotheekleden hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Alle leden van de Bibliotheek kunnen deze online cursussen gratis volgen, dus ook jeugdleden. De aanbieders van de cursussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Naar het aanbod

Studeren

De bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn speciale studieplekken en je kunt computers gebruiken om te werken.

Lees meer

 • Bijtanken in ons Leescafé

  In ons Leescafé in Bibliotheek Voorschoten, of op het Leesterras in Bibliotheek Wassenaar kun je rustig de krant, een boek of één van onze tijdschriften lezen onder het genot van een kop koffie, thee of warme chocomel. Voel je welkom!

 • In beide vestigingen

  Werk je graag op je eigen laptop of tablet? Onze beide vestigingen hebben werkplekken waar je gebruik kunt maken van draadloos internet. 

 • Printen

  Stuur vanaf jouw laptop, iPad, tablet op smartphone printopdrachten naar onze printer. Ook vanuit huis! Jouw printopdracht blijft vervolgens 24 uur beschikbaar.

  Naar printen op afstand