Leren

 • Taalhuis

  Wil je beter Nederlands leren spreken? Beter leren lezen en schrijven? Of wil je juist iemand daarmee helpen? In het Taalhuis helpen wij je daar graag mee verder.

  Lees meer >

 • Werken met de computer

  Wij je meer doen met de computer of beter omgaan met geld? 

  Lees meer >

Nieuw: DigiDinsdag!

In 2023 hebben wij elke dinsdagmiddag om 14:00 uur een DigiDinsdag workshop in Voorschoten of Wassenaar. Van ‘Foto’s maken met de smartphone voor beginners’ tot ‘Podcast: introductie’ en van ‘Digitale Erfenis’ tot ‘tweedehands kopen en verkopen online’. Alle onderwerpen zijn los van elkaar te volgen en vormen samen een goede basis om zowel voor noodzakelijke zaken die tegenwoordig digitaal gaan als alle extra’s die het juist zo leuk maken onder de knie te krijgen!

Bekijk alle digitale workshops

Cursus Windows 10

Ook al is Windows 11 al uit, toch hebben veel laptops/pc nog Windows 10 als besturingssysteem.

In deze cursus leer je hoe Windows 10 is opgebouwd, de belangrijkste instellingen van Windows 10, opslaan van bestanden, veilig surfen etc. Je leert onder begeleiding van een ervaren docent al deze dingen waarbij er veel ruimte is voor vragen en oefenen.

Bibliotheek Voorschoten is niet meer boekbaar,

Bibliotheek Wassenaar: vrijdag 27 oktober en 3, 10 november

Tijd: van 15.00 uur tot 17.00 uur
Kosten: leden € 20,00, niet-leden € 25,00 inclusief koffie/thee

Opgeven locatie Wassenaar

Cursus Digisterker | Wat kun je met je DigID?

Wil je de websites van de overheid gebruiken, maar weet je niet goed hoe dat werkt? Bijvoorbeeld om via de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Of om digitale huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Voor veel overheidswebsites heb je een DigiD nodig.

In deze cursus ‘Digisterker: wat kun je met je DigiD?’ leer je omgaan met de digitale overheid. Hoe kun je informatie vinden op de website van de gemeente? Ook leer je in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid en werk.nl).

Voor deze cursus heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Laat het ons dan weten. Dan helpen we je om een DigiD aan te vragen.

Bibliotheek Wassenaar: 18 & 25 september en 2 & 9 oktober
Bibliotheek Voorschoten: 30 oktober en 6, 13 & 20 november

Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur
Kosten: leden € 10,00, niet-leden € 15,00 inclusief koffie/thee

Opgeven locatie Wassenaar

Opgeven locatie Voorschoten

Opzoek naar je roots! Cursus stamboomkunde

Oktober is de maand van de geschiedenis, waarbij we vaak denken aan de lessen op school en de verhalen die we terugvinden in de musea en vele boeken. Maar wat weet je al over je eigen geschiedenis? Wie waren de ouders van je grootouders? en tot hoever gaat het terug? Bibliotheek Voorschoten verzorgt, in samenwerking met de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV), afdeling Rijnland-Kennemerland, de cursus “op zoek naar je roots”, stamboomonderzoek voor beginners.

Meer lezen

Online cursussen

Speciaal voor bibliotheekleden hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Alle leden van de Bibliotheek kunnen deze online cursussen gratis volgen, dus ook jeugdleden. De aanbieders van de cursussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Naar het aanbod

Studeren

De bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn speciale studieplekken en je kunt computers gebruiken om te werken.

Lees meer

 • Bijtanken in ons Leescafé

  In ons Leescafé in Bibliotheek Voorschoten, of op het Leesterras in Bibliotheek Wassenaar kun je rustig de krant, een boek of één van onze tijdschriften lezen onder het genot van een kop koffie, thee of warme chocomel. Voel je welkom!

 • In beide vestigingen

  Werk je graag op je eigen laptop of tablet? Onze beide vestigingen hebben werkplekken waar je gebruik kunt maken van draadloos internet. 

 • Printen

  Stuur vanaf jouw laptop, iPad, tablet op smartphone printopdrachten naar onze printer. Ook vanuit huis! Jouw printopdracht blijft vervolgens 24 uur beschikbaar.

  Naar printen op afstand