Activiteiten

Spreekuren en wekelijkse activiteiten

Bekijk het overzicht van spreekuren en wekelijkse activiteiten

Opzoek naar je roots! Cursus stamboomkunde

Oktober is de maand van de geschiedenis, waarbij we vaak denken aan de lessen op school en de verhalen die we terugvinden in de musea en vele boeken. Maar wat weet je al over je eigen geschiedenis? Wie waren de ouders van je grootouders? en tot hoever gaat het terug? Bibliotheek Voorschoten verzorgt, in samenwerking met de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV), afdeling Rijnland-Kennemerland, de cursus “op zoek naar je roots”, stamboomonderzoek voor beginners.

Wo 4, 11, 18 & 25 okt | Bibliotheek Voorschoten | 09:30-11:30 uur

GEZIEN: leven met een oogaandoening

Wat zou u doen als u minder gaat zien? Of als bijvoorbeeld uw partner, kind of vriend het zicht zou gaan verliezen ? Tijdens de bijeenkomst met Marijke Osinga (auteur van het boek ‘Gezien’’) en de Oogvereniging op zaterdag 7 oktober bij ontmoetingspunt Sophiekehuis is Wassenaar hoort u een aantal inspirerende verhalen van mensen die dit is overkomen en kunt u zelf ervaren hoe het is om minder zicht te hebben door het lopen met een stok en/of speciale bril.

Zaterdag 7 oktober | 13:30 uur | Ontmoetingspunt Sophiekehuis

Aanmelden kan via onderstaande knop of bij de balie van ontmoetingspunt Sophiekehuis.

Info & Aanmelden

Boekpresentatie: Verheven ongemanierd, Mimi en Multatuli

Verheven ongemanierd' is een pakkende levensschets van Mimi en haar geliefde Multatuli, waarin de aanwezigheid van Mimi een wezenlijk element toevoegt aan het beeld van de schrijver. 
Meer dan een biografie is 'Verheven ongemanierd' een verhaal over twee verweven levens, over een liefde die indruiste tegen het fatsoen, en over trouw tot aan het einde.
Schrijfster Gaia van Bruggen komt tijdens de maand van de geschiedenis naar Bibliotheek Wassenaar om alles te vertellen over haar nieuwste boek.

Zaterdag 28 oktober | 14:00 uur | Bibliotheek Wassenaar Tickets

Koen Schobbers | Mijn Gamende Kind

Koen Schobbers is de eerste esporter met een topsportstatus, oprichter van parents of play en auteur van 'Mijn gamende kind'.
Op basis van zijn ervaringen met zijn moeder is het zijn missie om opvoeders te helpen de relatie met gamende kinderen te versterken, behouden of herstellen, en professionals te helpen om te gaan met gamende kinderen. 

Op donderdag 16 november geeft Koen twee lezingen bij Bibliotheek Wassenaar.  Een voor de opvoeders en professionals waar hij wil informeren, inspireren en activeren om een blijvende verandering in voelen, denken en gedrag te creeren.

In de middag voor de gamende kinderen (8-14 jaar) zelf over (pro)gamen en de gamingindustrie. meld je hiervoor aan bij het JUNIORCOLLEGE

Gratis aanmelden

Schrijfcafé voor vrouwen

Ben je op zoek naar creatieve inspiratie om zelf te schrijven? Kom dan naar het Schrijfcafé onder leiding van Joyce Kappetein, docent creatief schrijven.

Iedere eerste woensdag van de maand van 10:30 tot 12:30 | Bibliotheek Wassenaar
Kosten: €13,00 incl. koffie/thee

Bestel je tickets hier!

Spreekuren

De bibliotheek is bij uitstek de plek voor informatie en advies. Wij helpen je graag! Bekijk het overzicht van onze spreekuren via onderstaande button.

Lees meer

Galerie Bieb

Galerie Bieb is het podium voor het bolwerk van cultuur in de gemeente Voorschoten en Wassenaar, waar het publiek kennis kan maken met kunst en cultuur. De exposities worden om de 6-8 weken gewisseld en zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Naar Galerie Bieb