Activiteiten

Spreekuren en wekelijkse activiteiten

Bekijk het overzicht van spreekuren en wekelijkse activiteiten

Vrouwen in Balans

Multitasken, een volle agenda met een veeleisende baan, sociale activiteiten, sport, de zorg voor gezin en ouders, wisselende hormonen…. alles bij elkaar raakt soms de koek op.

Hoe blijven vrouwen in balans, in hun kracht en energie, niet in gevecht met hormonen maar in samenspel met hormonen. Hoe leren we te luisteren naar lichaam maar ook naar ons brein, de gedachten en bouwen we rust en momenten in om onszelf te zijn?

Overgangsconsulente Janny Ledeboer en Alexander Techniek docent Alwine Kruisselbrink geven vanuit het Platform Gezond Wel en Zijn een presentatie over “Vrouwen in Balans”.

Dindag 14 juni | 19.00 - 20.00 uur | Bibliotheek Voorschoten
Leden € 3,- / niet-leden € 5,-

Boekpresentatie Ellis van Zijll: Het ibis hof

Waan jij je graag in magische werelden met een mooi fantasy boek dat tot de verbeelding spreekt? Verslind je de reeksen van ‘Heks & Jager’ en ‘Hof van Doorns en Rozen’? Kom dan naar de boekpresentatie van het nieuwe boek van Ellis van Zijll: Het ibis hof!

Mijn haar nieuwe Young Adult Fantasy/Romance boek wil Ellis laten zien dat twee genres hand in hand kunnen gaan, zonder dat het een meer overheerst dan het ander.

Donderdag 23 juni | 19.30 - 21.30 uur | Bibliotheek Voorschoten
Leden € 5,- / niet-leden € 6,- incl. consumptie

Zomercursus Botanisch Tekenen

Het maken van een botanische tekening is een oud ambacht.

Na het observeren van de groeiwijze van de plant, krijg je inzicht in de details en de opbouw van de kleuren. Door al deze facetten te schetsen en samen te voegen ontstaat de compositie. Daarna wordt de tekening overgebracht op aquarelpapier. Door steeds laagje voor laagje een tea-wash van aquarelverf aan te brengen komt de aquarel tot stand.

Janneke van Laar, werkend lid en docent van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland, leert hoe je het oude ambacht Botanisch tekenen kan leren. In een cursus van 3 ochtenden, maak je een begin met tekenen en leer je de fijne kneepjes van dit vak.

Start 7 juli | 10.00 uur tot 12.00 uur

Kasteel Duivenvoorde én Bibliotheek Voorschoten

Leden € 59,- / niet-leden € 79,-

Schrijfcafé voor vrouwen

Ben je op zoek naar creatieve inspiratie om zelf te schrijven? Kom dan naar het Schrijfcafé onder leiding van Joyce Kappetein, docent creatief schrijven.

Iedere eerste woensdag van de maand van 10:30 tot 12:30 | Bibliotheek Wassenaar
Kosten: €13,00 incl. koffie/thee

Dichter bij de Bieb

Ken jij Dichter bij de Bieb al? Hier zetten we lokale dichters in de spotlight. Geniet van het werk van anderen of stuur je eigen gedicht in!

Spreekuren

De bibliotheek is bij uitstek de plek voor informatie en advies. Wij helpen je graag! Bekijk het overzicht van onze spreekuren via onderstaande button.

Galerie Bieb

Galerie Bieb is het podium voor het bolwerk van cultuur in de gemeente Voorschoten en Wassenaar, waar het publiek kennis kan maken met kunst en cultuur. De exposities worden om de 6-8 weken gewisseld en zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Naar Galerie Bieb