Activiteiten

Spreekuren en wekelijkse activiteiten

Bekijk het overzicht van spreekuren en wekelijkse activiteiten

Kerstkaarten maken met je tablet of smartphone

Iedereen een persoonlijk kaartje sturen met de feestdagen? In deze workshop leer je hoe je eigen foto's, afbeeldingen en teksten kunt gebruiken om kaarten te maken. Deze kun je natuurlijk per e-mail versturen maar ook afgedrukt per post!

Dinsdag 6 december om 14.00 uur in Bibliotheek Voorschoten
Leden € 6,00, niet-leden € 8,00 incl. koffie & thee

Bestel tickets

Miriam Lucia: Van schrijfwedstrijd naar publicatie

Collega en auteur Miriam Lucia (Buurmans) vertelt waar meedoen aan schrijfwedstrijden toe kan leiden. Waar en hoe schrijft zij het liefst, waar vindt Miriam haar inspiratie? Kom met haar praten over haar schrijfavonturen. Misschien wil jij wel een (fictieve) rol in een volgend deel?

Zaterdag 10 december om 14.30 uur in Bibliotheek Wassenaar

Zondag 18 december om 13.30 uur in Bibliotheek Voorschoten

Lezing: Alles over de werking van virussen

Het is hét seizoen: een hoestje en loopneus ‘hoorde erbij’ maar zijn in de huidige tijd snel spannend. Onze gezondheid is belangrijk voor ons, hoe kunnen we hier zelf invloed op uitoefenen?

Zondag 11 december    |    14.00 uur
Bibliotheek Voorschoten
Gratis toegang na aanmelding

Aanmelden

Gezien: Workshop leven met een oogaandoening

Za 21 jan | Bibliotheek Voorschoten | 13.30 - 16.00 uur

Wat zou jij doen als je minder gaat zien? Of als je als migrant met een oogaandoening in Nederland vrijgesteld wordt van het inburgeringstraject? Tijdens de workshop van Marijke Osinga (auteur van het boek ‘Gezien’’) en de Oogvereniging hoor je een aantal inspirerende verhalen van mensen die dit is overkomen.

Bestel tickets

Natuurlijk: dichter bij bloemen

Za 28 jan | Bibliotheek Wassenaar | 14.00 - 15.30 uur

Door twee Wassenaarse kunstenaars, die de handen ineengeslagen hebben, is een fraai vormgegeven boek tot stand gebracht. In het kader van de nationale poëzie week presenteren Janneke van laar (bekend in de bibliotheek van de cursussen botanisch tekenen) en Mieke van den Berg (bekend van de Wassenaarse Poëzie route) hun nieuwe boek: Natuurlijk, dichter bij bloemen.

Bestel tickets

De verzamelende Baron: verhalen uit Duivenvoorde door Simone Nieuwenbroek

Ma 6 feb | Bibliotheek Voorschoten | 19.30 - 20.30 uur

Simone Nieuwenbroek is de conservator van Kasteel Duivenvoorde en prijst zich gelukkig elke dag tussen de unieke collectie opzoek te gaan naar alle verhalen van deze eeuwenoude plek en de mensen die er ooit rondliepen.
Ze komt meer vertellen over haar onderzoek naar de laatste eigenaar van Duivenvoorde en geeft een persoonlijk kijkje in de rijke geschiedenis van het Kasteel.

Bestel tickets

Thom Hoffman; Indië, betovering en desillusie

Do 23 feb | Bibliotheek Wassenaar | 19.30 - 21.30 uur

De van oorsprong Wassenaarse Thom Hoffman komt terug naar de geboortegrond en vertelt op uitnodiging van boekhandel de Kler en Bibliotheek Wassenaar alles over zijn nieuwe boek: Indië, betovering en desillusie.

Bestel tickets

Aletta Jacobs: de geschiedenis tot leven door Jolanda Boere

Ma 6 mrt | Bibliotheek Voorschoten | 19.30 - 20.30 uur

In Voorschoten hebben we een Roosje Vos- en Mathilde Wibauterf, Joke Smitlaan en ook het Aletta Jacobsplantsoen en het Alettahof. Niet altijd staan we erbij stil wat de rol van deze vrouwen is geweest om hun naam op een straatbordje te krijgen. 

Bestel tickets

In en uit het keurslijf - 400 jaar vrouwen door Saskia Kuus

Do 9 mrt | Bibliotheek Wassenaar | 19.30 - 20.30 uur

Eeuwenlang was het keurslijf (korset) een onmisbaar kledingstuk voor vrouwen. Maar een keurslijf staat ook symbool voor een belemmerende bepaling. Een lezing over het beeld van vrouwen in vier eeuwen geschiedenis.

Bestel tickets

Schrijfcafé voor vrouwen

Ben je op zoek naar creatieve inspiratie om zelf te schrijven? Kom dan naar het Schrijfcafé onder leiding van Joyce Kappetein, docent creatief schrijven.

Iedere eerste woensdag van de maand van 10:30 tot 12:30 | Bibliotheek Wassenaar
Kosten: €13,00 incl. koffie/thee

Bestel je tickets hier!

Spreekuren

De bibliotheek is bij uitstek de plek voor informatie en advies. Wij helpen je graag! Bekijk het overzicht van onze spreekuren via onderstaande button.

Lees meer

Galerie Bieb

Galerie Bieb is het podium voor het bolwerk van cultuur in de gemeente Voorschoten en Wassenaar, waar het publiek kennis kan maken met kunst en cultuur. De exposities worden om de 6-8 weken gewisseld en zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Naar Galerie Bieb