Activiteiten

Spreekuren en wekelijkse activiteiten

Bekijk het overzicht van spreekuren en wekelijkse activiteiten

Introductie Familieopstellingen - Toen ik je zag

Do 6 Apr | Bibliotheek Wassenaar | 19.30 - 21.00 uur

Deze maand draait in het Filmhuis Wassenaar de indrukwekkende film 'Toen ik je zag' naar het boek van Isa Hoes. In de film wordt het leven met een bipolaire stoornis in beeld gebracht maar juist ook over leven met, en de liefde voor, iemand met een bipolaire stoornis. Hoeveel invloed je gezin en familieleven op je hebben gedurende je hele leven leer je tijdens de introductie familieopstellingen.

Bestel Tickets

Lezing: Introductie Filosofie

Di 18 Apr | Bibliotheek Voorschoten | 19.30 - 21.00 uur

April is de maand van de filosofie, leer meer over dit onderwerp tijdens de speciale filosofie introductie in Bibliotheek Voorschoten!
In een toegankelijke lezing die u bij het onderwerp zal betrekken vertelt publieksfilosofe Jacqueline Duurland u hoe de filosofie tot stand is gekomen, wat eronder wordt verstaan en hoe filosofische inzichten ons kunnen helpen bij hoe wij tegen de wereld (en onszelf) aankijken.

Bestel Tickets

Als de sterren fonkelen, familiegeschiedenis in oorlogstijd

Za 6 Mei | Bibliotheek Wassenaar | 13.30 - 15.30 uur

Jet Nijland is auteur en schrijft historische romans. Haar
meest recente boek 'Als de sterren fonkelen' verschijnt op 26 april. Het verhaal is gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis. Zij dook in de archieven en ging op reis naar Duitsland. Zonder dat zij het wist, blijkt de plek waar haar opa tewerkgesteld werd tijdens de oorlog een link te hebben met Wassenaar. Jet leest
stukjes voor uit haar roman en neemt je op een toegankelijke manier mee van het verleden naar het heden.

Aansluitend vertelt Kees Neisingh van de Historische vereniging Oud Wassenaar meer over de link die Jet heeft gevonden met Wassenaar. 

Bestel Tickets

Voorjaarscursus Botanisch tekenen

Wo 10, 17, 24 & 31 Mei | Hertenkamp en Bibliotheek Wassenaar | 09:30 - 11:30 uur

De eerste bloemen komen weer tevoorschijn, het teken van een nieuw seizoen en een reden tot een wat lichter humeur voor velen: het voorjaar is er!

Dit jaar gaan we weer aan de slag met het tekenen van deze prachtige bloemen en planten in de lentecursus Botanisch tekenen. We starten in de natuur tijdens de eerste bijeenkomst met een wandeling met gids over de Hertenkamp in Wassenaar om ze op te zoeken en te laten zien hoe rijk de omgeving waar we wonen eigenlijk is.

 

Geef je op

Lezing: de actualiteit van Annie M.G.

Ma 22 Mei | Bibliotheek Voorschoten | 19.30 - 21.00 uur

20 mei is de geboortedag van Annie M.G. Schmidt. Daarom is er rond die datum elk jaar de Annie M.G. Schmidtweek. Hoewel het 112 jaar geleden is dat ze werd geboren is vandaag veel van haar werk nog altijd actueel, in de lezing 'de actualiteit van Annie M.G. vertelt Joke Linders ons hier alles over.

 

Bestel tickets

Schrijfcafé voor vrouwen

Ben je op zoek naar creatieve inspiratie om zelf te schrijven? Kom dan naar het Schrijfcafé onder leiding van Joyce Kappetein, docent creatief schrijven.

Iedere eerste woensdag van de maand van 10:30 tot 12:30 | Bibliotheek Wassenaar
Kosten: €13,00 incl. koffie/thee

Bestel je tickets hier!

Spreekuren

De bibliotheek is bij uitstek de plek voor informatie en advies. Wij helpen je graag! Bekijk het overzicht van onze spreekuren via onderstaande button.

Lees meer

Galerie Bieb

Galerie Bieb is het podium voor het bolwerk van cultuur in de gemeente Voorschoten en Wassenaar, waar het publiek kennis kan maken met kunst en cultuur. De exposities worden om de 6-8 weken gewisseld en zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Naar Galerie Bieb