Vriend van de bibliotheek

Word donateur en steun uw plaatselijke bibliotheek!

Vriend van de bibliotheek


Word donateur en steun uw plaatselijke bibliotheek!

Waarom wil ik ‘Vriend van de bibliotheek’ worden?

Door het teruglopen van subsidies en te weinig inkomsten kan de OBVW niet alle taken invullen zoals ze zou willen. De bibliotheek wil graag ruimere openingstijden, fungeren als vangnet voor kwetsbare inwoners van Voorschoten en Wassenaar, de filmzaal optimaal benutten en de rol van huiskamer nog beter invullen. Hier is geld voor nodig. Daarom heeft de bibliotheek voor volwassenen het donateursprogramma ‘Vriend van de bibliotheek’ en voor kinderen ‘Vriendje van de bieb’ opgezet. Voor mensen die de bibliotheek een warm hart toedragen én willen profiteren van leuke activiteiten is dit een perfect programma. Op deze pagina vindt u meer informatie over ‘Vriendje van de bieb’.

Hoe werkt het?
Als ‘Vriend van de bibliotheek’ maakt u jaarlijks een gift over aan de bibliotheek (dit gaat via automatische incasso). Dit kan al vanaf €25,-. Een bijkomend voordeel van ‘Vriend van de bibliotheek’ zijn, is dat deze gift (afhankelijk van de financiële situatie) aftrekbaar is bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Bij het aangaan van een periode van vijf jaar, is dit voordeel mogelijk groter. Hierover geeft de bibliotheek graag meer advies. Om ‘Vriend van de bibliotheek’ te worden, hoeft u geen lid van de bibliotheek te zijn.

Uit welke mogelijkheden kan ik kiezen?
Als ‘Vriend van de bibliotheek’ kunt u uit meerdere donatiebedragen kiezen. U kunt al Vriend worden vanaf €25,-. Maar ook €50,-, €100,- of een hoger bedrag naar keuze behoren tot de opties. Omdat we erg blij zijn met uw donatie organiseren wij jaarlijks een speciale avond voor onze Vrienden. Dit kan bijvoorbeeld een lezing zijn in Voorschoten of Wassenaar (mits de coronamaatregelen dit toelaten). Dit is ongeacht de hoogte van uw donatie-bedrag. Ook houden wij u via digitale nieuwsbrieven op de hoogte van de ontwikkelingen die wij kunnen realiseren met uw donatiebijdrage.

Ben u enthousiast geworden en wilt u ‘Vriend van de bibliotheek’ worden? Klik dan op onderstaand knop en vul het inschrijfformulier in. Wilt u nog wat meer informatie of meer weten over het belastingvoordeel? Neem dan contact met ons op via vrienden@obvw.nl.

Door te klikken op de button komt u in ons systeem waarbij u ook bibliotheeklid kunt worden. Vul uw gegevens in (kies een andere gebruikersnaam als u al lid bent) en dan komt de optie om Vriend te worden direct in beeld. Dank voor uw steun!

Stichting Vrienden van de Voorschotense Bibliotheek

Meer over

Stichting Vrienden van de Wassenaarse Bibliotheek

Meer over